fbpx
puh. 040 734 8445

Vatsan muotoilu

Vatsan muotoilu 

vatsan_muotoilu**

Leikkaava lääkäri:Plastiikkakirurgian erikoislääkäri P. Kirjanen.

Rasvaimun menetelmä (vain tarvittaessa): BodyJet (vesisuihku) rasvaimu.

Tukiliivit LipoElastic kuuluu hintaan.

1 -2 yö(tä) klinikassa

Vatsan muotoiluleikkaus (abdominoplasty)* sopii plastiikkakirurgisena toimenpiteenä potilaille, joita häiritsee vatsan ihon ja lihasten roikkuminen tai rasvan kertyminen vatsan seudulle. Roikkuvan ihon syynä voivat olla (toistuvat) raskaudet tai myös kudosten perinnöllinen velttous.

Konsultointi ennen leikkausta

Kartoitetaan potilaan odotukset ja mahdollisuudet toiveiden toteuttamiseksi. Keskustellaan potilaan terveydentilan taustatiedoista ja vakituisesta lääkityksestä. Ennen leikkausta olisi hyvä pudottaa paino suunniteltuun määrään ja pitää se sellaisenaan vakaana.

Potilaan tarkastuksessa tutkitaan vatsanpeitteitä, arvioidaan ihon laatu ja laji; tutkitaan lihasten haarautumia ja vatsatyrän edellytyksiä. Sairauskertomusta varten potilaan vartalo valokuvataan. Tehdään mittaukset, suunnitellaan plastiikkakirurginen toimenpide ja tulevien arpien sijoittuminen.

Leikkaus

Muotoiluleikkaus tehdään yleisnukutuksessa ja se kestää tavallisesti 2-3 tuntia. Leikkauksessa poistetaan ylimääräinen iho, siirretään napa, tarvittaessa kiristetään vatsan lihaksia ja lähennetään. Leikkausviilto suunnitellaan yleensä kaarimaisesti alavatsaan siten, että arpi jää myöhemmin piiloon alusvaatteiden alle. Rasvaimu voidaan tarvittaessa liittää osaksi vatsan muotoiluleikkausta. Usein haavaan jätetään laskuputket.

Toipuminen

Potilas kotiutetaan yleensä leikkausta seuraavan päivän aamulla.

Potilaan toipuminen on hyvin yksilöllistä. Ensimmäisinä päivinä muotoiluleikkauksen jälkeen kipulääkitys on tarpeellista, koska kudosvamman seurauksena on kehittynyt turvotusta. Voimakkaampaa kipua aiheuttaa suoritettu lihasplastiikka. Ensimmäisinä päivinä voi olla vaikea suoristaa itseään. Leikkaushaavat suojataan haavateipeillä ja laastareilla kahdeksi viikoksi, jonka jälkeen aloitetaan arpien hoito. Painepesun/tukiliivien jatkuva käyttö on tarpeellista 4-6 viikkoa. Ensimmäisinä viikkoina leikkauksen jälkeen tulisi välttää raskasta fyysistä rasitusta.

Mahdolliset riskit

Välittömästi leikkauksen jälkeen voi kehittyä pitkäkestoinen turvotus, tuntua epämukavalta, tapahtua muutoksia vatsan ihon herkkyydessä, esiintyä ihonalaisia verenpurkaumia. Tulehdusta kehittyy harvoin. Useimmiten ongelmia on haavojen paranemisen hidastumisesta, ja soluvälinestettä saattaa kerääntyä leikkausalueelle. Harvemmin esiintyy ihon surkastumia, varsinkin jos vatsan muotoiluleikkaukseen on liitetty rasvaimu.

Kuvat ennen leikkausta ja leikkauksen jälkeen (1 viikko):

vatsan_muotoilu_rasvaimu_rintojen_suurennus (2)

**

Tri P. Kirjanen, plastiikkakirurgian erikoislääkäri
(c) MediMatkat

* Esimerkit, jotkat löytyy nettisivultamme, ovat yleisiä. Operaation tulos on aina henkilökohtainen. Ota ystävällisesti yhteyttä lääkäriin, jos haluat tarkempia tietoja.

** Tämä on asiakkalta tullut suositus ja se pitää paikkansa meidän tietojen mukaan. Tiedoksi, juuri sellaista leikkauksen tulosta ei saa luvata toiselle potilaalle.

Vartalo.

Rasvaimu (2 alue) alk 1890€
Vatsan muotoilu alk 4190€
Olkavarsien kiinteytysleikkaus alk 2990€

Klinikan valokuvia

Rinnat.

Rintojen suurennus 4190€
Rasvansiirto rintoihin 3690€
Rintojen kohotus 4190€

Klinikan valokuvia

Kasvot.

Yläluomien leikkaus 1390€
Leuan rasvaimu 1090€
Nenän muotoiluleikkaus 3000-5500€

Klinikan valokuvia

Jätä yhteydenottopyyntö

    Viesti lääkärille: